Spadek energii, stres, zmęczenie… to tylko niektóre z objawów, które oznaczają jedno – nasz organizm jest osłabiony i potrzebuje wzmocnienia. Z pomocą przychodzi naturalny sposób na poprawę kondycji – Halo Soupseen od Dr Nona, czyli wieloskładnikowy preparat witaminowy, będący uzupełnieniem prawidłowej diety.
Zupa Halo Soupseen – niskokalorycznie, szybko i do syta
Halo Soupseen to kompletny w składniki odżywcze suplement diety w wygodnej i łatwej w użyciu formie proszku, a więc można go przyrządzić wszędzie – w domu, w pracy czy nawet w podróży. Bogata w wartości odżywcze formuła proszku zapewnia dzienne zapotrzebowanie organizmu na minerały i witaminy oraz antyoksydanty, potrzebne do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania.
Już jedna łyżeczka dziennie (ok. 7 g) dostarcza organizmowi dzienną dawkę składników odżywczych: witaminę A, D3, C, E, witaminy z grupy B, Halo Complex, cynk i mangan.
Wystarczy wsypać łyżeczkę proszku do gorącej wody (200 ml), całość wymieszać i pić ciepły napój.
Produkt ten zalecany jest dzieciom od 1 roku życia, dorosłym, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Stosowany razem z batonem Dakseen i herbatką Gonseen stanowi uzupełnienie całodobowego zapotrzebowania organizmu na minerały, aminokwasy, witaminy, tłuszcze i węglowodany. Niezastąpiony w przypadku osób odchudzających się (wtedy można spożywać podczas śniadania – Gonseen, w porze obiadu Soupseen, a na kolację Dakseen) oraz chorych na cukrzycę.
Regenerująca zupa Halo Soupseen – dla kogo?
Osłabiony organizm
Halo Soupseen to środek przeznaczony dla wszystkich osób, które czują się osłabione, przemęczone, prowadzące intensywny tryb życia oraz narażone na stres i wzmożony wysiłek fizyczny, jak i psychiczny. W tym przypadku pozwoli na naturalną regenerację organizmu oraz powrót sił witalnych.
Osoby o wzmożonej aktywności fizycznej
Ze względu na to, że preparat ten jest lekkostrawny i dietetyczny – doskonale sprawdzi się także w przypadku osób uprawiających sport, które posiadają zwiększone zapotrzebowanie energetyczne oraz osób będących na diecie bądź odchudzających się – wspomaga utratę wagi oraz normalizuje przemianę materii.
Osoby poddawane zabiegom, kuracjom
Warto także zaznaczyć, iż środek Halo Soupseen wspomaga regenerację, procesy odmłodzenia i odnowy komórkowej, dlatego z powodzeniem może być stosowany u przewlekle chorych, poddających się agresywnym kuracjom (chemioterapia i inne). Z powodzeniem można go stosować jako pierwszy posiłek po zabiegach chirurgicznych.
Osoby z problemami układu trawiennego
Zupa Halo Soupseen jako uzupełnienie diety wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, stymulując zachodzące w nim procesy. Można stosować ją jako przyprawę do codziennych potraw, przyrządzanych zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Antyoksydacyjny Pyłek Kaktusa w Halo Soupseen
Tkanki kaktusa wykazują duże ilości antyoksydantów, które dzięki walce z wolnymi rodnikami opóźniają procesy starzenia się oraz bronią organizm przed powstawaniem potencjalnych chorób i dolegliwości. Co za tym idzie – pyłek kaktusa przyczynia się do stymulowania układu odpornościowego, znajduje również zastosowanie przy chorobach układu oddechowego, nerwowego czy sercowo-naczyniowego. Korzystnie wpływa na układ pokarmowy, co więcej – likwiduje ból głowy. Jest używany w dermatologii, odtwarzaniu funkcji gruczołu krokowego, radiologii oraz chirurgii, by wznowić szybką regenerację tkanek po złamaniach czy stłuczeniach. Oprócz tego wykazuje działanie hemostatyczne, czyli tamujące krew.
Niezbędne witaminy i minerały
Regeneracyjną rolę zupy Halo Soupseen zawdzięczamy przede wszystkim, dzięki odpowiednio dobranemu połączeniu witamin, minerałów oraz makro- i mikroelementów, które wykazują szerokie spektrum działania. Silne antyoksydanty takie jak: witamina A, E i C wzmacniają antytoksyczne działanie. Ciągły stres, niekompletne odżywianie, używki odbijają się na naszym zdrowiu. W wyniku tych działań w naszym organizmie tworzą się czynne, szkodliwe cząsteczki tzw. wolne rodniki, które rujnują struktury komórkowe. Wywołują one reakcję łańcuchową i uszkadzają błonę komórkową. Te procesy uszkadzają tkanki i narządy, co powoduje przedwczesne starzenie się organizmu. Na szczęście witaminy A, E i C o silnym działaniu antyoksydacyjnym spowalniają te procesy. Witamina E nazywana jest witaminą zdrowia, młodości i płodności. Chroni komórki przed uszkodzeniem, zmniejsza ryzyko tworzenia się skrzepów oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Jest najważniejszym antyoksydantem rozpuszczalnym w tłuszczach w naszym organizmie, wypłukuje szkodliwe rodniki. Chroni przed utlenieniem, czyli zapobiega chorobom serca i udarowi mózgu. Poprawia jakość życia osób zmagających się cukrzycą. Zawarte w Halo Soupseen witaminy i minerały wspierają rozkurczowe działanie fitododatków na układ pokarmowy, nerwowy czy sercowo-naczyniowy. Nasilając efekt żółciopędny usprawniają perystaltykę jelit, procesy trawienne. Wzmacniają mięsień sercowy i ściany naczyń, co usprawnia proces tworzenia się krwi i krążenie. Współdziałanie składników odżywczych efektywnie wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego, sercowo-naczyniowego, trawienia oraz nerwowego.
Witaminy z grupy B to cenne źródło licznych minerałów i mikroelementów, sprzyjających prawidłowemu rozwojowi.
Witamina B2 (ryboflawina) jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, wspiera regenerację tkanek, pracę układu odpornościowego . Posiada właściwości przeciwzapalne oraz odgrywa dużą rolę w procesach przemiany materii. Dodatkowo wzmaga wydzielanie insuliny, chroniąc przed cukrzycą.
Witamina B3 jest odpowiedzialna za produkcję energii, metabolizm węglowodanów, tłuszczów, cholesterolu i białek, a także za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i hormonalnego.
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) odgrywa ważną rolę w przemianie materii, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, funkcje nadnerczy i tarczycy; poprawia stan tkanki mięśniowej i skóry. Jest wewnętrznym antyoksydantem. Stosuje się ją w zapaleniach skóry i stawów, nerwobólach, alergii, astmie oskrzelowej.
Witamina B6 (Pirydoksyna) jest niezbędna do przyswajania białek i tłuszczów. Sprzyja tworzeniu się czerwonych krwinek oraz reguluje stan układu nerwowego. Zapobiega zapaleniu skóry, podtrzymuje zdrowy stan zębów i dziąseł. Stymuluje produkcję naturalnej insuliny w cukrzycy. Jej niedobór prowadzi do zmian dystroficznych w komórkach różnych narządów, zwłaszcza układu nerwowego, skóry i jelit.
Witamina B9 (kwas foliowy) jest suplementowana najczęściej przez kobiety w ciąży bierze udział w wykształcaniu układu nerwowego płodu oraz zapobiega jego defektom. U osób dorosłych uczestniczy w reprodukcji komórek, przypisuje mu się też działanie krwiotwórcze.
Witamina B12 działa antydepresyjnie, zapobiega wahaniom nastroju i rozdrażnieniu. Oprócz tego bierze udział w procesie tworzenia krwinek czerwonych, przez co zapobiega anemii. Wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, gdyż uczestniczy w tworzeniu otoczek nerwowych, które chronią i izolują komórki nerwowe. Jest niezbędna w syntezie białek i kwasów nukleinowych w komórkach. Jak pokazują badania jej niedobór może mieć wpływ na rozwój choroby Alzheimera.
Witamina D3, nazywana „witaminą słońca” jest niezbędna do prawidłowego rozwoju organizmu. Jej wydzielanie jest uzależnione od wielu czynników, takich jak pora roku, pora dnia czy zachmurzenie. Gdy bierze udział w kształtowaniu kości i zębów. Bierze udział w zwalczaniu próchnicy przez układ odpornościowy. Niedobór witaminy D u dzieci prowadzi do krzywicy, a u dorosłych wywołuje bóle kości, a nawet choroby jak np. osteoporoza. Zapobiega powstawaniu komórek nowotworowych, zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 1. Ponadto wzmacnia w dużym stopniu układ odpornościowy. Jej suplementacja jest wskazana w każdym wieku, z racje tego, że jest rozpuszczalna w tłuszczach, czyli wydalamy ją razem z moczem, nasz organizm nie jest w stanie jej długo przetrzymywać i kumulować.
Cynk jest mikroelementem niezbędnym do prawidłowego rozwoju kośćca i regeneracji tkanek. Zapobiega wypadaniu włosów i wyłysieniu. Niezbędny w przemianie węglowodanów, bierze udział w syntezie białek i materiału genetycznego. Niezastąpiony do prawidłowego funkcjonowania gruczołu krokowego oraz w leczeniu ran i oparzeń.
Rola Halo Complex w zupie Halo Soupseen
Halo Complex to wyjątkowe połączenie minerałów z Morza Martwego, bioskładników, naturalnych olejków eterycznych i wyciągów roślinnych. Kluczową rolę w Halo Complex odgrywają właściwości Archebakterii – biologicznie aktywnej substancji pochodzącej z Morza Martwego. To bogate źródło białka, aminokwasów oraz antyoksydantów. Dlatego ekskluzywna formuła Halo Complex w Halo Soupseen wpływa na dogłębną regenerację organizmu, dodając mu sił witalnych i polepszając jego kondycję. Wykorzystuje także regenerującą oraz aromaterapeutyczną siłę Morza Martwego – przyczynia się do spowalniania procesu starzenia, sprzyjając odmłodzeniu.
Suszone pomidory – właściwości
Połączenie roślinnych olejów, pomidorów i przypraw nadaje Halo Soupseen odpowiedni smak i zapach zupy. Ponadto oleje roślinne są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które dodają energii oraz zapobiegają powstawaniu licznych chorób pochodzenia alergicznego, czy zakaźnego. Wzmacniają układ odpornościowy i biorą udział w przemianie tłuszczów. Główną zaletą jest jednak neutralizacja i usuwanie szkodliwych dla naszego organizmu wolnych rodników.
Złoty proszek, czyli kurkuma
Kurkuma, inaczej szafran indyjski znana jest z intensywnej, pomarańczowej barwy o wyrazistym aromacie. Substancją odpowiadającą za piękny kolor i dobroczynne właściwości jest kurkumina – silny antyoksydant, hamujący stany zapalne. Niszczy wolne rodniki przyspieszające procesy starzenia komórek, chroniąc DNA przed mutacjami, przyspieszającymi powstawanie komórek rakowych. Oprócz tego poprawia pracę trzustki i wątroby, leczy kamienie żółciowe. Działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie oraz przeciwutleniająco. Przyspiesza proces gojenia się ran, reguluje poziom cukru, przez co zapobiega cukrzycy. Pomaga pozbyć się opryszczki, odżywia skórę, stosowana w maseczkach wpływa na rozjaśnienie przebarwień i blizn np. po trądziku. Ponadto usuwa zły cholesterol i wspomaga metabolizm, przyspieszając trawienie i zapobiegając odkładaniu się tkanki tłuszczowej.
Kolendra
Zarówno liście, jak i nasiona kolendry wykazują dobroczynne właściwości. Kolendra przede wszystkim wspomaga odporność, ale też wspiera układ krążenia i opóźnia procesy starzenia. Zawiera potas – istotny w prawidłowym funkcjonowaniu układu sercowego oraz nerwowego. Wapń wpływa na piękne zęby i mocne kości. Zawarte w kolendrze kumaryny działają przeciwnowotworowo i antyalergicznie. Kolendra korzystnie wpływa na układ pokarmowy, likwidując wzdęcia czy niestrawność. Działa przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie oraz przeciwbólowo. Dodatkowo chroni organizm przed wolnymi rodnikami.
Aromatyczny kardamon
Znany i ceniony za niepowtarzalny aromat i smak kardamon posiada szereg właściwości, wpływających korzystnie na organizm. Wzmaga wydzielanie soków żołądkowych oraz poprawia metabolizm. Jest pomocny w przypadku dolegliwości jelitowych – działa rozkurczowo, łagodzi niestrawność, zgagę, wzdęcia, zaparcia, kolki. Wykazuje właściwości przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Usuwa z organizmu toksyny i szkodliwe substancje, działa moczopędnie, oczyszczając drogi moczowe.